Recensie: The seven husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid

Posted 11 mei 2018 by Writingaboutbooks in Recensies / 0 Comments

The seven husbands of Evelyn Hugo

Ik zat al een tijdje in een leesdip en had geen zin om de boeken in mijn boekenkast te lezen. Wat doe je dan? Nieuwe boeken bestellen natuurlijk! Zo bestelde ik The seven husbands of Evelyn Hugo, omdat het een heerlijke weglees-chicklit leek, maar toch met een heel origineel plot.

Het verhaal begint met Monique Grant, een journaliste die te horen krijgt dat ze de wereldberoemde – inmiddels gepensioneerde – actrice Evelyn Hugo mag interviewen. Evelyn Hugo’s persoonlijke leven was er altijd een van veel speculatie: ze is maar liefst zeven keer getrouwd geweest maar liet hier altijd weinig over los. Nu heeft ze besloten alles te vertellen.

Een bloedmooie filmster uit de 60’s

Als dat niet als een heerlijk verhaal klinkt, dan weet ik het ook niet meer. En dat was het ook – de perfecte keuze om me uit mijn leesdip te helpen. Ik kon dit boek niet wegleggen en las het in 2 dagen uit. Het had alles: drama, glamour, liefde, geheimen. En een bloedmooie filmster die groot werd in de ’60s, een leger aan mannen versleet en eindelijk een boekje open doet over haar leven.

Hoewel Monique Grant dus de eigenlijke hoofdpersoon lijkt, bestaat 80% van dit boek uit de verhalen die Evelyn haar verteld. Je kijkt dus vooral uit Evelyn’s ogen en je komt er snel achter dat ze niet een bepaald prettig persoon is. Ik was tegelijkertijd onder de indruk en walgde een beetje van haar. Al Evelyn’s keuzes zijn gebaseerd op maar één doel: beroemd en rijk worden. En wanneer ze dat heeft bereikt: beroemd en rijk blijven. Dit zorgt ervoor dat ze niet altijd even aardig is, maar toch is het stiekem heerlijk om over zo iemand te lezen.

The seven husbands of Evelyn Hugo

Een stukje diepgang

Je wordt meegetrokken in alle drama die Hollywood met zich meebrengt. Feestjes, drank, roddels, paparazzi, jurken, geld, villa’s. Dit boek is het ultieme guilty pleasure boek. Maar toch heeft het ook aardig wat diepgang: het gaat over liefde en de vraag of rijkdom zo belangrijk is (antwoord: natuurlijk niet). Hoofdpersoon Monique heeft het ook moeilijk met haar identiteit: ze is half Amerikaans, half Afrikaans-Amerikaans en sinds haar vader is overleden heeft ze het gevoel dat een deel van haar identiteit is weggevaagd. Hier probeert ze antwoorden op te vinden.

Al in al vond ik dit boek echt ge-wel-dig. De complexiteit van Evelyn Hugo, de drama uit Hollywood: het voelt bijna alsof Evelyn een échte celebrity is waar je nu eindelijk alle sappige details over te horen krijgt. En dit zorgt ervoor dat je niet kunt stoppen met lezen.

Titel: The seven husbands of Evelyn Hugo | Auteur: Taylor Jenkins Reid | Uitgever: Simon & Schuster Inc. | ISBN: 978150113923952600 | Aantal bladzijdes: 388 | Bestellen

Divider

Leave a comment