Over mij

Over mij

Hi! Ik ben Quirine, ik kom uit Rotterdam en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment studeer ik aan de Erasmus Universiteit en doe ik de master Media & Business, daarnaast loop ik een online marketing stage bij de Flow. Ik lees al boeken sinds… tja, sinds ik kan lezen (eigenlijk daarvoor al, ik was een groot fan van plaatjesboeken). Ik denk nog vaak met een nostalgisch gevoel terug aan mijn wekelijkse tripjes naar de bibliotheek waar ik elke keer het maximale aantal van 7 boeken meenam, die ik de week erna allemaal weer braaf gelezen terug kwam brengen. Nu maak ik wekelijkse tripjes naar de boekenwinkel om mijn eeuwig groeiende collectie uit te breiden (en daarmee ook jaarlijkse tripjes naar de Ikea voor de goeie ouwe Billy boekenkast). Omdat ik naast lezen schrijven ook heel leuk vind, en hier graag wat actiever mee bezig wil zijn, leek het mij een goed idee om mijn hobby’s te combineren en te gaan schrijven over boeken. Writingaboutbooks.nl is het resultaat.

 

Over writingaboutbooks.nl

Naast dat ik het voor mezelf erg leuk vind om over boeken te schrijven, denk ik ook dat mijn blog redelijk uniek is. Veel blogs die beheerd worden door mensen van mijn leeftijd gaan over het genre young adult. Ik wil laten zien dat YA niet het enige genre is voor jongere mensen: ook volwassen literatuur kan ontzettend goed en leuk zijn, en toegankelijker dan de meeste mensen denken. Na jaren zelf ook alleen YA te hebben gelezen was ik er wel een beetje klaar mee en begon ik andere genres te ontdekken. Mijn favoriet is op dit moment literaire fictie, maar ik lees ook klassieke (Engelse literatuur), non-fictie, poëzie en thrillers. In een zee van blogs over YA vind ik dat deze andere genres ook een platform verdienen. Je zult hier dus vooral blogs over deze genres vinden, maar een goede young adult kan ik zo af en toe ook nog steeds waarderen.

Ik probeer iedere dinsdag en vrijdag een blog te plaatsen. Een groot deel hiervan zijn recensies, maar ik deel ook mijn leesplannen, boeken-aankopen, evenementen en andere boek-gerelateerde dingen.

Wil je contact met me opnemen? Ga dan naar deze pagina.