Lente leesplannen

Posted 23 maart 2018 by Writingaboutbooks in TBR / 3 Comments

Leesplannen

Ik ben nooit zo goed in een leesplanning maken, en al helemaal niet per maand. Omdat ik heel vaak boeken lees waar ik op dat moment zin in heb, die passen bij hoe ik me voel. En ik koop heel veel boeken, en ik wil het liefst mijn nieuwe boeken altijd gelijk lezen. Boeken die al wat langer in de kast staan worden dan toch weer naar achteren geschoven.

Toch wil ik mezelf wel enige richtlijnen opleggen, zodat niet álles ongelezen in de kast blijft staan. Daarom heb ik een klein lijstje met boeken gemaakt die ik komende lente in ieder geval wil lezen. Alles wat ik er dan bij lees, is mooi meegenomen.

Leesplannen

De lijst boeken die ik de komende drie maanden wil lezen:

 1. Catherine Lacey – De antwoorden
 2. Rebecca Solnit – A field guide to getting lost
 3. Simone de Beauvoir – The woman destroyed
 4. Rebecca Solnit – Men explain things to me
 5. Reni Eddo-Lodge – Why I”m no longer talking to white people about race
 6. Stephen Fry – Mythos

Leesplannen

Zoals je ziet, aardig wat dunne boeken. Maar ik verwacht er niet snel doorheen te komen, het zijn namelijk allemaal best zware boeken die serieuze onderwerpen behandelen. Racisme en seksisme. Wel ontzettend belangrijke boeken om in de kast te hebben staan, want je kan er niet genoeg over leren.

Waar ik vooral ontzettend naar uitkijk is Mythos van Stephen Fry. Los van dat het echt een práchtig boek is om te zien, ben ik ook heel benieuwd naar de verhalen. Ik weet vrijwel niets van Griekse mythologie – enkel wat vage dingen die je hier en daar hoort. Daarom heb ik er heel veel zin in hier meer over te lezen.

De antwoorden van Catherine Lacey heb ik inmiddels bijna uit en er zal dan ook snel een recensie van op de blog verschijnen.

Divider

3 responses to “Lente leesplannen

 1. Oeeeeh ik ben bijzonder benieuwd wat je van dat boek van Simone de Beauvoir vindt (mijn absolute lievelings natuurlijk) en tussen je andere boeken zitten ook een paar die ik graag wil lezen, die over ras heb ik bijvoorbeeld ook een paar keer voorbij zien komen en lijkt me interessant. Ik kijk uit naar je recensies!

  • Writingaboutbooks

   Ben er inmiddels in begonnen en vind hem echt geweldig tot nu toe! Helemaal mijn ding. Heb je meer aanraders van haar?

   • Ik heb laatst Bloed van Anderen gelezen, maar die vond ik ietwat ingewikkeld (maar daar wil ik nog iets over schrijven). Uitgenodigd vond ik ook wat langdradig. Ondanks dat deze twee boeken niet helemaal mijn ding waren, vin d ik haar schrijfstijl erin wel fantastisch mooi, en het illustreert altijd een bepaald idee van haar. Ik ga binnenkort wel beginnen in Een Welopgevoed Meisje, daar hoor ik ook veel goede verhalen over.

Leave a comment