Leesinspiratie: boeken die ik nog wil lezen

Posted 16 maart 2018 by Writingaboutbooks in Boekenpraat / 4 Comments

Leesinspiratie

Je kent het vast wel: het eeuwiggroeiende lijstje met boeken die je nog wil aanschaffen/lezen. Er zijn al zoveel geweldige boeken uitgekomen, meer dan ik ooit in mijn hele leven zal kunnen lezen (challenge accepted). Maar dan komen er iedere dag ook weer prachtige nieuwe boeken uit die ik óók nog wil lezen. Om maar wat orde in de chaos te scheppen, heb ik besloten af en toe een lijstje te maken van boeken die ik écht nog een keer wil lezen.

LeesinspiratieMythos van Stephen Fry

Een hervertelling van alle Griekse mythen en sagen klinkt voor mij al goed, maar de enorm goede recensies die dit boek heeft ontvangen helpt natuurlijk ook mee. De enige kennis die ik van de Griekse Mythen hebt komt (kuch kuch) van de Percy Jackson serie. Ondanks dat ik enorm geïnteresseerd ben in de oude Grieken, heb ik me er gewoon nooit verder in verdiept. Dit boek is een mooie kans!

(Toen dit artikel online kwam had ik het boek al besteld. Ik kan hem dus binnenkort gaan lezen, yay!)

 

Leesinspiratie

De acht bergen van Paolo Cognetti

Dit boek werd me aangeraden toen ik ‘Maktub’ van Paulo Coelho had gelezen, en ik was meteen geïnteresseerd. Klinkt als een prachtige, slome en fijne roman die je even weghaalt van het hier en nu. Iets wat in Italië speelt is natuurlijk altijd goed, het is namelijk één van mijn favoriete landen.

 

 

 

Leesinspiratie

De alchemist van Paulo Coelho

Dit boek kwam op mijn lijstje, alweer, omdat ik ‘Maktub’ van dezelfde auteur heb gelezen. Ik vond dit boek echt prachtig (ondanks dat ik niks met het geloof heb) en heeft me vele mooie inzichten gegeven. Dan kan ik Coelho’s andere, veel bekendere boek natuurlijk niet laten liggen.

 

 

 

Leesinspiratie

Het monster van Essex van Sarah Perry

Het speelt zich af in de 19e eeuw in Engeland: een automatische ja voor mij. Heerlijk, historische romans die zich daar afspelen. Een vleugje horror, fantasie en romantiek klinkt naar mijn mening ontzettend goed! En het omslag zou er ook iets mee te maken kunnen hebben.

 

 

 

Welke boeken wil jij absoluut nog lezen?

(foto: Unsplash)

Divider

4 responses to “Leesinspiratie: boeken die ik nog wil lezen

Leave a comment