Even kletsen

Posted 1 januari 2019 by Writingaboutbooks in Persoonlijk / 0 Comments

Kletsen

Als eerste: gelukkig nieuw jaar allemaal! Ik dacht: tijd om eens even een lekkere klets-blog te schrijven. Ik moet eigenlijk beginnen aan een recensie van De onsterfelijken, maar zoals altijd heb ik last van wat uitstel-gedrag. Bovendien heb ik voor mijn gevoel nogal veel te vertellen. Deze blog is tot nu toe niet erg persoonlijk geweest en hield het vooral bij recensies, maar ik wil dit jaar toch wat vaker over andere dingen schrijven, maar hier later meer over.

Het afgelopen jaar ben ik eigenlijk een beetje egoïstisch geweest. Ik heb vooral heel erg aan mezelf gedacht en aan wat ík wilde. Ik ben gaan doen wat ik leuk vind en heb me geleerd minder aan te trekken van wat anderen denken. Eerst durfde ik bijvoorbeeld nooit een blog of Bookstagram te beginnen, bang voor de reacties van mensen uit mijn omgeving. Maar ik heb het toch lekker gedaan en guess what? Niemand heeft iets negatiefs gezegd (of anders alleen achter mijn rug om, haha). Door al deze dingen heb ik ontzettend veel zelfvertrouwen gekregen en ben ik een heel stuk gegroeid. Ik ben voor mijn gevoel helemaal klaar voor 2019 en alle leuke dingen die gaan komen.

Carrière-dingen

Dus, waar zal ik eens beginnen? Als eerste misschien bij werk en carrière-dingen. Het afgelopen jaar ben ik aan mijn laatste studiejaar begonnen van mijn master Media & Business in Rotterdam en liep ik stage bij Flow Magazine. Op mijn stage ontdekte ik al snel wat ik wilde doen: schrijven! Gelukkig vonden ze dat bij Flow ook leuk en mocht ik blijven hangen, en schrijf ik daar nu part-time blogjes als junior online editor. Maar goed, daar red ik het natuurlijk niet mee. Daarom heb ik deze kerstvakantie gebruikt om me te verdiepen in het freelance-bestaan. Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb half januari een afspraak om het officieel te maken. Best spannend, allemaal. Freelance journalist zijn is geen heel zeker bestaan, vooral niet als je nog weinig ervaring hebt en ook geen heel groot netwerk. Maar ik heb er vertrouwen en vooral heel veel zin in, want ik weet zeker dat dit is wat ik wil doen. Toch wel een heel lekker gevoel! Een dingetje alleen: ik moet op mijn studie nog mijn scriptie afronden… daar heb ik nou net even géén zin meer in. Even doorbijten nog, helaas.

Blog-dingen

Dat betekent wel dat ik de komende tijd wat extra tijd ga hebben om te schrijven. En ik merk de laatste tijd dat ik over meer dingen wil schrijven dan alleen boeken – sterker nog, ik merk dat ik ook liever in het Engels wil schrijven. Ik was deze blog al in het Engels begonnen, maar dacht toen dat het misschien makkelijker was om klein te beginnen. Zo kon ik eerst de Nederlandse ‘community’ leren kennen. Maar ik merk toch dat in het Nederlands schrijven me niet net zo veel voldoening geeft. Alleen nu weet ik dat al mijn volgers Nederlands zijn en zij waarschijnlijk niet zitten te wachten op een Engelstalige blog, dus daarom twijfel ik nog even en ga ik daar nog geen beslissing over nemen. Wat ik wel zeker weet, is dat ik tussendoor wat meer andere dingen wil bespreken. Persoonlijke dingen, levensdingen, werkdingen, schrijfdingen: gewoon, omdat ik dat leuk vind. Maar geen zorgen, boeken zijn nog altijd my first love en zullen genoeg aandacht krijgen hier.

En verder nog?

Als laatste zit ik al een tijdje stiekem te werken aan een nieuw projectje: een YouTube-kanaal. Ik kijk al sinds mijn 14e naar Booktubers en vind het heerlijk om naar te kijken, en met mijn geheel nieuwe dosis zelfvertrouwen dit jaar dacht ik: waarom zou ik het niet ook gewoon doen? Maar als ik iets doe, wil ik het wel goed doen, dus ik ben alvast bezig met het maken van wat filmpjes zodat ik straks het beste eruit kan kiezen. Ook heb ik nogal een gebrek aan technische kennis wanneer het op editen aankomt, dus daar valt nog wat te leren. Maar dat kanaal, dat gaat er sowieso binnen nu en 2 maanden komen. Benieuwd en wil je het als eerste weten? Je kunt je alvast abonneren!

Goed, dat waren alle dingen die momenteel in mijn leven spelen. Ik heb het er allemaal maar druk mee, vandaar dat het hier de laatste tijd wat stil is geweest. Maar ik ben van plan om het weer helemaal op te gaan pakken, dus er komen weer genoeg recensies aan! Hoe kijken jullie terug op 2018 en hebben jullie nog plannen voor dit nieuwe jaar? Ik ben benieuwd!

Divider

Leave a comment