5 bookstagram accounts met literaire fictie

Posted 28 februari 2018 by Writingaboutbooks in Boekenpraat / 0 Comments

Bookstagram
Ik weet het – niet bijster origineel, zo’n post waarin ik bookstagrammers aanraad. Maar ik vind toch dat deze vijf pareltjes genoemd moeten worden, ik vind het namelijk een verademing dat deze accounts zich met name focussen op literaire fictie en de INHOUD van boeken, en niet alleen op hoe populair een boek of een schrijver is (ja, dit zou vanzelfsprekend moeten zijn. Dat is het helaas niet). En daarnaast zijn ze ook gewoon ontzettend mooi om naar te kijken.
1. Laura van @oosterbook

Prachtige moody plaatjes, en fantastische boeken: veel literaire fictie, essays en poëzie.

2. Hayanna Kim van @herpickings

Haar account is al prachtig, maar waar ik met name fan van ben zijn haar insta stories: hierin deelt ze vaak stukjes, pagina’s en quotes uit de boeken die ze leest. Deze zijn vaak zo mooi dat ik die boeken gelijk online bestelde, dus ik waarschuw je: dit account is slecht voor je portemonnee.

3. Siobhan van @thehalcyondaysofsummer

Veel literaire classics maar ook nieuwere fictie, en wat met name fijn is is dat ze altijd hele lange captions heeft waar ze duidelijk haar mening geeft over de boeken die ze leest.

4. Alice van @alicelippart

Ik volgde Alice eerst op haar youtube account (thebookcastle) maar je kunt haar ook vinden op haar blog en Tumblr. Alice heeft altijd boeken met de mooiste covers en ook door haar heb ik al vele boeken gekocht.

5. Mathilde van @relationsheep

Het fijne van dit account zijn de lijstjes met aanraders die Mathilde zo nu en dan post! Zoals deze met korte verhalen-aanraders, of deze voor de liefhebbers van The secret history van Donna Tartt.

Ken jij nog bookstagram accounts die ik echt moet volgen? Laat het weten in de comments!

Up to date blijven? Volg me op Bloglovin’ of Facebook!
(headerafbeelding: Unsplash)
Divider

Leave a comment